Del siden

Dr. Edward Bach

Edward Bach levede i England fra 1886 til 1936. I mange år arbejdede han som læge og anerkendt forsker og immunolog.

Han udviklede bl.a. vacciner, som blev fremstillet ud fra bestemte tarmbakterier. 
Som tiden gik, fik Dr. Bach det dog tiltagende svært at affinde sig med, at vaccinerne var fremstillet af svækkede mikroorganismer og begyndte derfor at lede efter renere vacciner, som ingen bivirkninger havde.

Dr. Bach var ansporet af et ønske om at finde frem til et helbredelsessystem, der uden at skade mennesker kunne bringe mennesker i sjælelig og mental balance.

I Wales fandt Dr. Bach de første tre planter, Abeblomst (Mimulus), Klematis (Clematis) og Balsamin (Impatiens). I en periode behandlede han udelukkende sine patienter med medicin fra disse tre planter og opnåede forbløffende resultater.

Dr. Bach arbejdede ihærdigt på at finde flere egnede planter og sin søgen kom han til landsbyen Sotwell i nærheden af Oxford, hvor han slog sig ned. Det var planter i netop dette område, som Dr. Bach brugte til at udvikle de næste 35 blomsterremedier.

Det nuværende Bach Center i Sotwell bruger stadig planter fra mange af de voksesteder, som Dr. Bach fandt.

Siden 1930'erne har mange mennesker indtaget Bachs blomsterremedier, og der findes utallige positive beretninger om remediernes gavnlige virkninger.

Dr. Edward Bach