Hvad er allergi?

Allerede i 1906 forstod en østrigsk børnelæge, Clements von Pirquet, at allergi både rummer en underreaktion og en  overreaktion - og han mente, at den sunde reaktion lå midt imellem over- og underreaktion.Desværre ser det ud til, at naturvidenskaben i vores tid har glemt alt om denne skelnen. I dag forstår vi ved allergi blot 'en uhensigtsmæssig overreaktion'.OverreaktionVed en 'overreaktion' reagerer kroppen kraftigt på f.eks. pollen, insektstik eller en fødevare, som trænger ind i kroppen.Underreaktion

De manglende eller svage reaktionver optræder især, når kroppen ældes; og når immunsystemet ikke længere har kræfter til at reagere på indtrængende fremmedstoffer.Overgangen fra kraftige overreaktioner til manglende reaktioner fremmes, hvis du gennem længere tid får immunundertrykkende midler. f.eks. anthihistaminer.I det lange løb er det nemlig uheldigt at undertrykke immumsystemet, fordi dette medfører, fremmedstoffer uhindret kan trænge ind i kroppen. Med tiden kan du som følge heraf udvikle mere eller mindre alvorlige, kroniske sygdomme. Længe oplever du ingen symptomer, men i det skjulte kan en alvorlig sygdom udvikle sig.Frit efter Foreningen Almas hæfte 'Naturlig homøopatisk hjælp til allergi'


Allergi & homøopati

Den sunde reaktion ligger mellem over- og underreaktionen. Der er tale om en sund reaktion, når din krop f.eks. reagerer med feber på sygdomsfremkaldende bakterier eller vira.

Homøopatisk allergibehandling

Med homøopati forsøger vi ikke at undertrykke immunsystemet. Vi forsøger i stedet for at styrke immumsystemet, så det får kræfter og overskud til at reagere normalt.

Den homøopatiske behandling af f.eks. høfeber går ud på at styrke slimhinderne og immumsystemet, så det ikke længere overreagerer - men heller ikke ophører med at reagere.

Voldsom stigning af antallet af allergitilfælde

Antallet af allergikere i den vestlige verden stiger voldsomt i disse år. Selvom vi i dag kan udnytte alle mulige naturvidenskabelige og kemiske fremskridt, har intet kunnet dæmme op for denne ulykkelige udvikling.

Officielt regner man med, at næsten alle indbyggere i Danmark i år 2020 vil have en eller anden form for allergi.

Frit efter Foreningen Almas hæfte 'Naturlig homøopatisk hjælp til allergi'

Del siden